Obnovljivi izvori energije

Što su peleti ?

Pelet je proizvod koji se dobije isključivo prešanjem piljevine i strugotina suhog visoko kaloričnog drveta (hrasta, bukve, jasena, graba, topole, lipe i dr.) pod velikim tlakom, bez dodavanja bilo kakvih vezivnih sredstava. Vlažnost peleta iznosi manje od 10% što mu daje visoku energetsku vrijednost.

Što su briketi ?

Briketi su proizvodi slični peletima, ali mnogo veći. Također nastaju u procesu presanja suhog usitnjenog drvnog otpada bez dodavanja vezivnih sredstava. Veličine su različite i one mogu varirati od promjera oko 50 do 100 mm ili većeg. Obično su dugački oko 60 i 150 mm.

Što je drvna sječka ?

Noviji sustavi za grijanje koriste najčešće pelete i drvnu sječku. Automatika sagorjevanja u pećima i kotlovima stavlja pelete i drvnu sječku u isti rang s loživnim uljem i plinom. Peći se automatski pale i gase, postižu i održavaju zadanu temperaturu te imaju automatsko doziranje što drvnoj sječki daje prednost u usporedbi s grijanjem na drva ili drveni briket.

Kotao na sječku i pelete do 150Kw

Turbomatic –univerzalni genijalac!

Udoban, robustan, štedljiv i siguran: te odlike osigurava Frölingov kotao Turbomatic.Zbog inteligentnog potpuno automatskog djelovanja kotao će vas uvjeriti sa svojim
jedinstvenim mogućnostima upotrebe.Turbomatic optimalno *obradi sva goriva,sječku, hoblovinu ili pelete. S ugradnjom posebne rešetke moguće je grijanje na cjepanice. Tako brine Frölingov Turbomatic za kvalitetno i sigurno grijanje!

 

 

 

KOtao na drva-Kotlovi na drvnu biomasu

 

Sistem s posebnim prednostima:

  • Ventilator prisilnog podtlaka osigurava maksimalno sigurnost djelovanja – također kod slabog podtlaka dimnjaka.
  • Više usisni toplinski izmjenjivač i sistem optimizacije iskorištenja (wos) sa automatskim turbolatorima za čišćenje
  • Veliko, sa šamotom obloženo ložište omogućava visoke temperature pri izgaranju
  • Veći prostor pri izgaranju s mogučnošću loženja cjepanica u hitnim slučajevima.
  • Automatsko odstranjivanje pepela iz toplinskog izmjenjivača kod Turbomatica 70-100 (po narudžbi kod Turbomatica 28-55)
  • Posebno razvijen zvučno-izolacijski pokrov
  • Inteligentna regulacija primarnog i sekundarnog zraka s vlastitim ventilatorom za izgaranje osigurava optimalnu kvalitetu pomoću Lambda sonde
  • Automatska rešetka s funkcijom istresanja i pomicanja.
  • Zbog vlastitog pogona možete radom upravljati odvojeno (ovisno od goriva)
  • Automatsko odstranjivanje pepela iz ložišta osigurava transport pepela u vanjsku posudu

 

 

Drvna biomasa

Katalog proizvoda

 

Iz najbolje kuće

Skoro 50 godina poduzeće Froling bavi se isključivo s učinkovitim iskorištavanjem energije iz drva. Ime Froling tako danas predstavlja modernu ogrjevnu tehniku na drvnu biomasu iz Austrije. Naši kotlovi na kruto gorivo, sječku i pelete uspješno djeluju po cijelom svijetu, svi proizvodi su izrađeni u našim tvornicama u Austriji i Njemačkoj. Najsuvremeniji strojni park osigurava kvalitetu, također najmanjih detalja,a gusta servisna mreža osigurava brzu i sigurnu opskrbu.

Prodaja i servis.

De Lisjak d.o.o.

Ul.Matije Gupca 37,

10310 Ivanić Grad
Hrvatska

gsm:099 2812 969,
tel:01/2830 358,
fax:01/2830 359,